Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Kategóriák

Szoptatós párna használata VIDEÓval

A szoptatós párna a kismamák legnagyobb segítsége. Nem is gondolnád, hogy milyen hosszú ideig használhatod! Kezdve a várandósság középidejétől egészen a baba 1 éves koráig. A szoptatós párna használata ösztönösen alakul ki, hiszen mindenki a neki legkényelmesebb módon fogja használni.

Mivel a szoptatós párnát megvásárlás előtt nem tudod minden „éles helyzetben” kipróbálni, mutatunk pár gyakorlati tippet.

Nézd meg a hozzájuk kapcsolódó videót is!

 

Szoptatós párna használata a várandósság alatt

A kismama párna nagy segítség már a várandósság ideje alatt is. Minél nagyobbra nő a pocak, annál nehezebb kényelmesen elhelyezkedni, akár ülő, akár fekvő helyzetben.

A klasszikus, „hosszú kukac” formájú szoptatós párna nagy segítség ebben az időszakban. Félbehajtva megtámaszthatod a hátad vele, hosszú párnaként pedig kitámaszthatod vele a hasadat. Meglátod, mennyire kellemes érzés lesz, amikor tehermentesíted magad a pocakod nagy súlyától! Elég hosszú ahhoz, hogy a pocakkitámasztás mellett még a felhúzod térded alá is be tud gyűrni, ezzel még kényelmesebb pozíciót felvéve.

Nézd meg a videón, hányféleképpen tudod használni!

 

 

Szoptatós párna használata szoptatás közben

A szoptatós párnát alapvetően arra találták ki, hogy tehermentesítse a hátad és a vállaid szoptatás közben. Bár a kisbabád születésekor alig néhány kiló, egy hosszúra nyúló szoptatás közben a karodban tartani komoly kihívást jelenthet. Nem beszélve arról, hogy ahogy a baba cseperedik, egyre nehezebb és nehezebb lesz.

Fektesd a szoptatós párnát az öledbe, és arra a kisbabádat! A szoptatós párnának köszönhetően pont megfelelő magasságban lesz ahhoz, hogy kényelmesen tudd szoptatni. Különösen jól jön akkor, ha a babát hónaljtartásban akarod szoptatni, hogy a melled teljesen kiürüljön, és elkerüld a mellgyulladást. 

 

Szoptatós párna használata kisbaba korban

A szoptatós párnát használhatod a kisbabád bekuckózására, vagy kitámasztásra is.

A kisbabák nagyon szeretik, ha alvás közben valami puha öleli körbe őket, hiszen az az anyaméhben töltött időre emlékezteti őket. Ha épp nincs kéznél a babafészek, a félbe hajtott szoptatós párnába is belefektetheted a babád.

A félig oldalt fekvő testhelyzetet – amit főként a sokat bukó bakáknak ajánlanak - könnyebb úgy elérni, ha megtámasztod a szoptatós párnával.

Később a már ülő, de még nem stabil babát is körbeveheted a szoptatós párnával, megakadályozva ezzel hogy eldőljön, vagy lebucskázzon a kanapéról.

Milyen szoptatós párnát érdemes választani?

Nagyon sokféle szoptatós párna létezik. A kiválasztáskor ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • szoptatós párna töltete
  • szoptatós párna mérete és alakja
  • szoptatós párna megjelenése

Szoptatós párna töltete

A kismama párnák jellemzően kétféle töltettel készülnek: tönkölypelyvával és polisztirol gyöngyökkel.

A tönkölypelyva egy természetes anyag. Ha fontos számodra az újrahasznosíthatóság és a környezetvédelem, a tönkölypelyva szoptatós párnát válaszd! Azt azonban fontos tudni, hogy a tönkölypelyva súlyos dolog: egy ilyen párna súlya elérheti a 4 kg-ot is.

A polisztirol gyöngyökkel töltött szoptatós párna lényegesen könnyebb, méretétől függően 60-80 dkg. Ha sokat utazol, vagy egyszerűen csak nem akarsz cipekedni, érdemes ezt választanod. A polisztirol gyöngyök egy semleges műanyagból készülnek, amely nem vált ki semmilyen allergiát vagy más káros hatást. Egyetlen hátránya, hogy amíg mozgatod, formálod, kissé zöröghet. Erre megoldás lehet a Theraline félhold alakú szoptatós párnája, amely homokfinomságú mikro töltettel van töltve.

A polisztirol gyöngyök egy idő után összetöppednek, így a szoptatós párna plöttyettebbé válhat. Ezt egyszerűen orvosolhatod azzal, hogy a bababoltotkban is kapható polisztirol gyöngyökkel utántöltöd.

Szoptatós párna mérete és alakja

 A szoptatós párnák jellemzően 3 féle alakúak szoktak lenni.

A „hosszú kukac” alakú, amely középen kissé ducibb, a végein pedig elkeskenyedik. Gyakran a végek össze is köthetőek, így például magad köré kötheted szoptatás közben, hogy kevésbé mozduljon el. Ez a legnagyobb méretű szoptatós párna.

Vannak szinte kör alakú szoptatós párnák, amik összekötés nélkül is stabilan megállnak rajtad. Ilyen például a Farg&Form szoptatós párna, amely stabil tartást biztosít a fotelban, a kanapén vagy az ágyban is.

A különleges, félhold alakú szoptatós párnát a jin-jang forma ihlette. Kisebb helyett foglal, mégis stabilan tartja a babát szoptatás közben.

Szoptatós párna megjelenése

 Mint minden babaholminál, a szoptatós párnáknál is fontos szempont a megjelenés és a design.

A babyberry webshopban válogatott skandináv és német szoptatós párnákat találsz. Közös jellemzőjük a letisztult design, a minőségi anyaghasználat és a finom színek.

Ha még ezek után is bizonytalan vagy benne, hogy melyik szoptatós párnát válassz, látogass el a babyberry budapesti bababoltjába, ahol élőben is megnézheted és kipróbálhatod őket!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog