Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Kategóriák

Így rendezd be praktikusan a kisméretű gyerekszobát

Jelige: kis helyen is ügyesen!

Veled is előfordult már, hogy a Pinteresten látott csodás képektől azonnal szárnyalni kezdett a fantáziád? A fejünkben nagyon könnyű összeállítani az álom gyerekszobát, de ezt sokszor követi egy olyan pillanat, amikor rádöbbenünk, nem egy hatalmas tér áll a rendelkezésünkre, ahol kedvére pakolgathatjuk a bútorokat, hanem igencsak meg van kötve a kezünk... Ha kis alapterületű lakásban élsz, vagy több gyerkőcnek szeretnél berendezni egy közös szobát, akkor tudod, milyen nagy fejtörést okozhat, hogy mindennek megtaláld a megfelelő helyet. Ráadásul ebben az esetben arra is kell figyelned, hogy ne legyen túl zsúfolt a szűkös tér, és persze az esztétikai szempontok se szoruljanak háttérbe. Ha Te is hasonló cipőben jársz, akkor van egy jó hírünk: összegyűjtöttünk néhány tippet, amik a segítségedre lehetnek!

Trükközz a pelenkázóval!

A pelenkázáshoz használt klasszikus bútor igen nagy helyet foglal el a szobában, ami kritikus pont lehet, ha aprócska területet kell berendezned. Természetesen ez egy fontos hozzávalója az újszülöttek birodalmának, de a pelenkázó komód/asztal könnyen helyettesíthető egy helytakarékos alternatívával, egészen pontosan egy pelenkázó alátéttel. Így könnyen spórolhatsz egy kis helyet, ráadásul a költségekből is lecsippenthetsz. A hordozható pelenkázó alátét nagy előnye, hogy pikk-pakk összecsomagolható és könnyen tárolható, hiszen így nem foglal nagy helyet. Tárolhatod egy fiókban, egy szekrényben vagy akár a kiságy alatt is. Ráadásul az utazások során is hasznos lehet, mert a táskádba is könnyen becsempészheted.
Ajánlott termékek:
Világos mályva útravaló pelenkázó alátét (babyberry)
Éjkék útravaló pelenkázó alátét (babyberry)
Szürke csillagos 3 az 1-ben útravaló takaró + hátizsák (babyberry)

A jolly joker: praktikus tárolás

Ha nem áll hatalmas hely a rendelkezésedre, akkor vásárlás közben érdemes olyan tárolók után kutatnod, amelyek nemcsak könnyen átláthatóvá teszik a szobát, hanem még esztétikusan is mutatnak. Szerelkezz fel dobozokból, amelyekből elég a legegyszerűbb darabokat megvásárolnod és egy kis festéssel, a maradék tapétával vagy néhány falmatricával tényleg egyedivé varázsolhatod. Ha nem vagy ennyire kreatív, de sok cuccot szeretnél elrejteni, akkor Neked ajánljuk a papírzsákokat, amiket egyszerre praktikus tárolók és dekorációs elemek. Illetve a kisebb tárolóknak, kosaraknak is nagy hasznát veheted, ezekben könnyen rendszerezheted a pelenkázáshoz szükséges kellékeket, apró játékokat vagy a zoknikat, kisebb ruhadarabokat.
Ajánlott termékek:
Éjkék horgolt tároló kosár (Crooocus)
ERDŐ papírzsák, nugát (JUSTa)
Menta csillagos textil tároló, háromféle méretben (babyberry)

Minden centi számít

Amennyiben aprócska hellyel dolgozol, akkor ez az állítás hatványozottan igaz! A nagybevásárlás előtt érdemes mindent alaposan lemérni és ezekhez a méretekhez a nézelődés során szigorúan tartani magad. Így biztosan nem érnek meglepetések az utolsó pillanatban, és nem kell utolsó pillanatban megváltoztatnod a gyerekszoba teljes koncepcióját. De néhány aprósággal is nyerhetsz plusz centiket. Nincs elég hely ahhoz, hogy kinyisd a gardróbot? Válassz olyan szekrényt, aminek nincs ajtaja. Ha zavar, hogy így láthatók a ruhák, akkor egy szép textillel, függönnyel vagy baldachinnal takard el azokat. Természetesen az okosan kialakított tárlórendszer itt is fontos szerepet kap: rejts dobozokat az ágy alá, illetve érdemes a függőleges teret is kihasználnod és néhány polcot felszerelned a falra! 
Ajánlott termékek:
Fehér baldachin (babyberry)
Szürke baldachin (babyberry)
Púder rózsaszín baldachin (babyberry)

A színek ereje

A színválasztás az egyik legfontosabb tényező, hiszen egy rosszul megválasztott kombináció miatt még kisebbnek tűnhet a szoba. Érdemes kerülni a sötét színeket és a fehér, a bézs, a világosszürke, a pasztell árnyalatok mellett letenni a voksodat. Ezek ugyanis szinte megnyitják a teret és az aprócska szobákkal csodát tehetnek. Hasonlóan fontos, hogy elég fény jusson a belső térbe, ezért érdemes nagyobb ablakokban gondolkodni vagy ha erre nincs lehetőséged, néhány helyi lámpával és fényes kiegészítővel vagy akár egy tértágító tükörrel felszerelned a picik birodalmát.
Ajánlott termékek:
Színes pöttyös tapéta gyerekszobába (Lilipinso)
Pasztell cukorka gömblámpa füzér (Cotton Ball Lights)
"Nyuszi lányok" nagy méretű falmatrica (Lilipinso)

Reméljük, tudtunk néhány hasznos tippel szolgálni Neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog