Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Kategóriák

Mindent a babafészekről

Sokan nem is gondolnák, milyen sok élethelyzetben könnyítheti meg a dolgukat egy babafészek. Erről a rendkívül hasznos kellékről most mindent elárulunk.

A babafészek már évtizedek, egészen pontosan a 80-as évek óta ismert és közkedvelt termék a skandináv országokban, Magyarországon viszont csak néhány éve vált igazán népszerűvé. Az első prototípust eredetileg a koraszülött babák számára fejlesztettek ki, de pozitív hatásai miatt egyre szélesebb körben elterjedt a használata. Nem véletlenül.

Mi is az a babafészek?

A babafészek kényelmes és biztonságos termék újszülött és néhány hónapos babák számára. Ezeket a termékeket úgy alakították ki, hogy körülölelje a piciket, így az anyaméhben töltött időszakra emlékeztesse őket, amikor a babafészekben fekszenek. Ez a ‚‚megszokott’’ környezet teljes biztonságérzetet nyújt a számukra, így a babák sokkal nyugodtabbak lesznek. A babafészek szinte bárhol használható – a kiságyban, a kanapén, de akár a járókában is segítségedre lehet. Sőt, a babafészek ideális megoldás együttalváshoz is. Ez a nyugtalan babák közérzetét is javítja és a te éjszakáidat is megkönnyíti: ők érezhetik a szülő közelségét, neked pedig nem kell aggódnod, hogy véletlenül rágurulsz a picire, hiszen a szivacsból készült fal megvédi őt ettől. Ráadásul a termék aljában is található egy kényelmes szivacs réteg, így a csöppség bárhol aludt is el, könnyen át tudod emelni anélkül, hogy megzavarnád az álmát. De szerencsére nemcsak újszülött korban praktikus a babafészek, később is nagy hasznát veheted: amikor a baba elkezd jobbra-balra forgolódni, akkor a mozgékony gyerekeket már nem hagyhatod magára egy pillanatra sem – hacsak nincs kéznél egy babafészek, ami megakadályozza, hogy leguruljon az ágyról vagy kanapéról alvás közben. Ráadásul a felmérések szerint a babafészekben alvó kisbabák alvásintervalluma hosszabb, ami egy újabb pozitívum a termék mellett.

Ráadásul a babafészket akár az utazásokra is magatokkal vihetitek, hiszen kis méretének és puha anyagának köszönhetően könnyen tárolhatók. Így a babák ismeretlen környezetben a világ másik végén is a saját babafészkük biztonságában hajthatják álomra a fejüket.

Mire kell ügyelni a babafészek használatakor?

Fontos, hogy a fészek sík és stabil felületen helyezkedjen el (bukós babáknál esetleg megemelhető a fejrész). A pici feje mindig a szélesebb oldalon, a lábai a keskenyebb részen helyezkedjenek el. A babyberry webshopjában a saját termékeink mellett a Kids&Bees babafészkeit is beszerezheted: mindkét márka úgy alakította ki a babafészkeket, hogy a lábrész kioldható legyen, így ha szükséges, még nagyobb legyen azon az oldalon is a hely.

A babyberry Pure Love babafészkek

A babyberry legújabb kollekciójában, azaz a Pure Love-ban találkozhattok először saját babafészkeinkkel. A kollekció kínálatában sok meseszép szín közül választhatjátok ki a nektek legjobban tetsző árnyalatú babafészket. Sőt, érdemes a Pure Love termékcsalád további termékeit is megnézni, válogass a többi csodaszép babatakaró, muszlin takaró, alvópárna, játszószőnyeg, útravaló pelenkázó alátét között, vagy lesd meg a szintén hazai Crooocus márka színben tökéletesen harmonizáló horgolt kosarait és szivárvány fali díszét is!

A babyberry babafészkek tervezése közben figyeltünk arra, hogy bababarát alapanyagokat használjunk, így a huzat és a fekvőbetét is 100% pamut textilből készült. A gyerekek bőréhez csak a legfinomabb textil ér, a töltet pedig 100% antiallergén poliészterből és habszivacsból áll. Egy másik fontos információ a termékről: a belső fekvőfelület mérete 66 x 40 cm, ami általában 6 hónapos korig használható. Ha a babyberry termékét választod, a tisztítással sem lesz gondod, hiszen a babafészek max. 30 fokon (szivacs nélkül) kíméletes centrifugálással mosógépben is mosható, de a kivehető fekvőbetétnek köszönhetően nem is feltétlenül kell minden alkalommal az egész babafészket kimosni, ami külön nagyon anyuka baráttá teszi a terméket.

A Kids & Bees babfészkek

Varga Eszter saját tervezésű mintái a márka babafészkein is visszaköszönnek. Az imádnivaló állatfigurákkal díszített termékek két különböző verzióban is elérhetők: a minimalista stílus rajongóinak a Szuperhős kollekció monokróm termékeit ajánljuk, de ha egy kicsit színesebb darabra vágynál, akkor a pasztell színekben pompázó babafészkek között is válogathatsz. Bármelyiket is választod, garantáljuk, hogy a picik és az egész család imádni fogja őket.

A babafészkek mérete 65 x 40 cm, de ha szeretnél nagyobb méretben rendelni, erre is van lehetőséged: Eszter szívesen elkészíti a kiválasztott terméket 80 x 50 cm-es verzióban is, így még tovább élvezhetitek a babafészek biztonságos környezetét. A huzat 100% pamutból, a töltet antiallergén poliészterből készült és természetesen a Kids&Bees termékei sem igényelnek kézi mosást. Csak dobd be őket a mosógépbe, állítsd be 30 fokra a hőmérsékletet és indítsd el a választott programot!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog