Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Adamo hinták – szórakoztató fejlesztés a gyerekeknek

Az Adamo baba- és gyerekhintái nem véletlenül váltak ilyen népszerűvé – a piciknek és a szülőknek is kényelmes megoldást kínálnak, ráadásul rengeteg pozitív hatást gyakorolnak a babákra.

Minden baba ösztönösen igényli az édesanyja karjaiban való ringatást. Ez egy teljesen normális fizikai szükséglete a piciknek, így lehet a legkönnyebben megnyugtatni és elaltatni őket. Dél-Amerikában például már az inkubátorban is bölcsőket használnak, mert ez nemcsak az anyaméhben töltött időre emlékezteti a csecsemőket, hanem felgyorsítja és kiegyensúlyozottá teszi a súlygyarapodást. Éppen ezért az Adamo Hammock babahintáit már néhány napos kortól használatba lehet venni és akár három éves korig (15 kg) elringathatja a gyerekeket.

De a súlygyarapodás normalizálása nem az egyetlen jótékony hatása a babahintának: a hasfájós babák hintázás közben megfeledkeznek a pocakjuk kellemetlen görcseiről és hamar megnyugszanak, hiszen a picik súlyuknál fogva belesüppednek a szövetanyagba és ez a körülölelő érzés megnyugtatja őket. Ráadásul a hintázás elmaradhatatlan része a mozgásfejlesztésnek. Erről a témáról hosszú oldalakat is írhatnánk, hiszen több neves szakirodalom is szól a hintáztatás pozitív hatásairól. Röviden annyit érdemes tudni, hogy a gyerekek egyensúlyszerve (a fülben) közvetlen kapcsolatban áll az idegrendszerükkel és ennek fejlődése a hintázás által is befolyásolható. A. J. Ayres évekig kutatta a szenzoros integráció területeit, melynek egyik része ez a rendszer – terápiát is épített erre, mellyel kezelhetők a viselkedés, mozgás és tanulási problémák.
A gyermek egyensúlya akkor fejlődik, hogyha kibillen a középvonalból, majd visszatalál. A kicsi az egyensúlykeresés közben bizonyos izmait megfeszíti és ugyanekkor meghatározott izmokat el kell lazítania. Ezeknek a kis izmocskáknak a koordinált mozgása szükséges a gyermek mozgásának összehangolásához. Ezek a korai ingerek nagyban befolyásolják gyermekünk későbbi harmonikus mozgás-, beszéd- és képességfejlődését, valamint fejlesztik az egyensúlyérzéküket, a szem- és kézkoordinációt, erősítik a lábakat és segítenek felkészülni a babának a nagymozgások beindítására.

Az évek alatt a legtöbb gyerek a szívébe zárja saját hintáját, ráadásul később nemcsak fejlesztő célokra és pihenésre lehet használni, hanem remek szórakozási lehetőséget is nyújt. Ha a gyerekek felcseperednek és kinövik a babáknak szánt hintát, akkor sem kell csüggedniük: nekik találták ki az Adamo junior hintákat, amik már az ő igényeiknek megfelelően lettek kialakítva. A gyerekhinta ideális választás a már ülni tudó és nagyobb gyerekek számára, hiszen 1 éves kortól egészen 5 éves korig (vagy maximum 30 kg-ig) használható. Az Adamo babahintánál kifejlesztett egy pontban való rögzítést a junior hintához is alkalmazták, így a ringatózás és a körkörös mozgások jótékony, fejlesztő hatása a gyerekhinta esetében is megmaradt – de mi biztosak vagyunk abban, hogy emelett a mókázás és a kacagás sem marad el.

A baba- és a gyerekhinták is kiváló minőségű, csakis természetes alapanyagokból készültek. A fából készült alkatrészeket bio olajjal kezelték, a textil pedig 100%-ban pamutból készült, így biztos lehetsz benne, hogy a gyereked bőrével csak a legfinomabb anyagok találkoznak. Huzata 30°C-on mosható vagy egyszerűen szivaccsal letörölhető. A fa részeket száraz törlőkendővel vagy csiszolópapírral tudod tisztítani. 

A hinták igazán hosszútávú befektetésnek számítanak, hiszen a minőségi kivitelezésnek és a strapabíró szerkezetnek köszönhetően minden probléma nélkül kiállják az idő próbáját. Ráadásul mint említettük, éveken keresztül a család szolgálatára lesznek. A hinták elsősorban beltéri használatra készültek, de nyáron a szabadban is bátran használhatjátok őket. Ne felejtsétek el beszerezni hozzá a szükséges kellékeket: a megfelelő teherbírású hintarugótbeton mennyezetbe vagy fába/gerendába való hintakampót és szükség esetén pótkötelet vagy az otthonotokban felállítható hintaállványt.

Válogass Te is a különböző színű babahinták és junior hinták között, amiket a babyberry webshopjában találsz meg! Ha bármilyen kérdésed felmerül, akkor olvasd el a legfontosabb tudnivalókat a hintákkal kapcsolatban itt, vagy keress minket a babyberry@babyberry.hu címen, ahol mindenben segítségedre leszünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog