Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Kategóriák

Kell vagy nem kell rácsvédő a babaágyba?

Amikor a kismamák elkezdik berendezni születendő babájuk szobáját, nagyon hosszú kelengye listákkal találkoznak – nem csoda, hogy elbizonytalanodnak, vajon erre mind szükségük lesz? Korábban már írtunk arról, mik az alapvető bútorok és berendezési tárgyak, amik tényleg nélkülözhetetlenek a babaszobában, most pedig az egyik legnagyobb fejtörést okozó kiegészítőről, a rácsvédőről szeretnénk eloszlatni pár kételyt és néhány praktikus tanácsot adni a megfelelő darab kiválasztásához.

Egyáltalán miért van szükség rácsvédőre?

A rácsvédő több szempontból is nagyon praktikus tud lenni – mi most összegyűjtöttük Nektek a legfontosabb érveket mellette:
1) Ne koppanjon a buksi! A rácsvédő elsődleges funkciója, hogy védje a kisbaba fejecskéjét attól, beverje a kemény ágyba.
2) Ne szoruljon be a keze, lába! Emellett a rácsvédő megakadályozza, hogy a kisbaba kezecskéje vagy kis lába beszoruljon az ágy rácsai közé.
3) Kiesésgátló. Ráadásul mi azért is szeretjük a rácsvédőket, mert így a baba cumija, rongyija vagy kis alvós állatkája is nehezebben esik ki az ágyból. És képzeljétek, a rácsvédőnek erre az áldásos funkciójára csak akkor jöttünk rá, amikor először levettük az ágyról kimosni – vagyis ezt úgy is fel lehet fogni, hogy a rácsvédőnek hála kevesebbszer kell felkelni éjjel. ;)

    

Na jó, de akkor most rácsvédő vagy elég egy fejvédő?

A mi ajánlásunk egyértelműen egy olyan rácsvédő, ami végigéri a kiságyat teljes hosszában, és nem csak egy rövid oldalon tart. Hogy miért? Hihetetlenül hangzik, de már az egészen újszülött csecsemők is képesek éjjel helyet változtatni, és előfordul, hogy alvás közben elmásznak az ágy egyik végéből a másikba, és reggelre teljesen máshol találjuk őket, mint ahova letettük. Hogy csinálják? Sokszor rejtély, hiszen napközben még talán forgolódni sem tudnak, de alvás közben előbújhat belőlük a kis sajtkukac.

   

A babyberry rácsvédők tervezésekor nagyon figyeltünk, hogy a rácsvédő elég hosszú legyen és a standard 60x120 cm-es ágyat teljes hosszában végigérje: ezért lett 375 cm hosszú, hogy ha picit össze is megy az első mosásnál, akkor is körbeérje a teljes rácsos ágyat. Viszont minden ágy más és más, mindegyiknek máshol vannak a rácsai, ezért érdemes próbálgatni és megkeresni az ideális helyét, hogy pont jó helyre kerüljenek a megkötő zsinórok. A babyberry rácsvédőket két oldalán különböző mintával terveztük, így szabadon változtatható, hogy melyik oldal kerül a baba felé és melyik kifelé: fordítsátok úgy, ahogy épp a hangulatotok vagy kedvetek tartja!

Végül pedig néhány fontos tanács, hogy a rácsvédőiteket sokáig tudjátok használni:

> minden mosás után érdemes jól átvasalni (gőzölés nélkül!), hogy a rácsvédő újra visszanyerje a tartását
a megkötőket nem szabad túl szorosra húzni, mert ha túlfeszülnek és a baba belekapaszkodik, könnyen kiszakadhat a helyéről
arra figyelj, hogy a megkötők sose maradjanak szabadon, mert balesetveszélyes lehet!

   

Hosszú és nyugodalmas éjszakákat kívánunk Nektek!

Ha tetszett a cikk, olvasd el korábbi írásainkat is babaszoba berendezés témában!

Mire figyeljünk a babaszoba világításával kapcsolatban?
10 praktikus tanács a babaszoba berendezéséhez
Milyen színű legyen a babaszoba?

Iratkozz fel a babyberry hírlevélre itt, hogy ne maradj le hasznos cikkeinkről, újdonságainkról, akcióinkról!

Az illusztrációhoz használt képek a babyberry saját fotói, felhasználni csak a szerző engedélyével lehet!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog