Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

„Úgy gondolom, a kiegyensúlyozott mama egyenlő a boldog babával!” – interjú Kertész Violettával, a LoveBug Vintage alapítójával

Kertész Violettát az egész város a LoveBug Vintage anyukájaként zárta szívébe.

Buda aprócska, de annál izgalmasabb vintage üzletét Violetta mindig családtagként szerette, de itt nem a szokásos szülői feladatok, hanem például az árubeszerzés várt rá. Ábris érkezésével azonban az örökmozgó anyuka bogaras élete teljesen megváltozott, hiszen már tudja, milyen egy aprósággal az élet. Violetta erről és még sok más érdekes dologról is mesélt nekünk: interjúnkból fény derül arra, miért lehetetlen az üzletből üres kézzel távozni, milyen tanácsokat ad a babaszoba megtervezéséhez és milyen feladatok várnak rá, míg a kis Ábris a szobájában durmol.

Sokaknak már nem kell bemutatni a LoveBug Vintage-t, de azt nem biztos, hogy mindenki tudja, hogyan és mikor indítottad el Buda legismertebb kincsesbarlangját. Mesélnél egy kicsit róla?
Violetta: Lassan nyolc éve született meg az ötlet, hogy szeretnék egy saját kis vállalkozást, ami közel áll a szívemhez. Mivel divat újságíróként és stylistként is dolgoztam akkoriban, mindenképp valami divattal kapcsolatos dologra gondoltam – és mivel tinédzser korom óta imádtam és gyűjtöttem a letűnt korok ruháit, kiegészítőit, egy aprócska online vintage shoppal indítottam. Akkoriban egy-két üzlet működött ilyesmi stílusban, webshop pedig egyáltalán nem, így úttörőként indultam neki a dolgoknak. Gyakorlatilag pár darabos kínálatból ma már mondhatom, hogy több százas, de inkább ezres lett. Az online felület klassz, de nagy volt az igény a személyes próbára (pláne egy-egy régebbi, egyedi méretű darabnál), ezért zikai térre is szükségem lett. Amikor Édesanyám műterem lakásából elköltözött a bérlő, úgy gondoltam, berendezem vintage szalonnak és szélesebb réteg felé nyitok. Sok év kemény munkája kellett ahhoz, hogy ide jussunk, az első pár évben meg kellett küzdeni, hogy kialakuljon egy x vevőkör, de úgy tűnik, mára ez egészen jól sikerült.

Az évek során az üzlet igazán a szívedhez nőtt, mondhatni saját gyerekedként szereted. Miért más a LoveBug, mint bármely más üzlet?
V: Pont ezért más, mint egy “rendes” üzlet, mert szuper személyes. Mondhatni már-már családias a hangulat. Minden szoba, minden zug tele van érdekes kincsekkel, bajos eklektika lengi át a tereket. Nemcsak ruha, kabát, cipő és táska van rengeteg, hanem sok-sok egyedi ékszer, óra, felvasalók, matricák és bakelitek is, sőt több retro dekorációs elem is eladó. Órákig el lehet merülni a kínálatban, le lehet ülni régi Vogue-ot lapozgatni. Nincs nyomás, ha valaki csak nézelődni jön, azt is szívesen látjuk és tanácsot is örömmel adunk bármikor! De elég nehéz tőlünk üres kézzel távozni! (nevet)

Egy év telt el mióta egy személlyel, Ábrissal gyarapodott kis családotok. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra? Mennyire változott meg az életed, tudod tartani a munka-magánélet egyensúlyát vagy most egy rövid időre teljesen elengedted a bogaras életed?
V: Ábris érkezése a legnagyobb csoda volt az életünkben, én személy szerint nem siettem el a családalapítást, rengeteget utaztam, buliztam és dolgoztam is, mire úgy éreztem, megértem és nagyon vágyom is már tiszta szívből erre. Két éve volt az esküvőm és tavaly februárban megszületett a kisfiam. Az anyaság egy szuper klassz dolog, amit kár lett volna kihagyni. Már egy hónap után éreztem, hogy mennyit ad. Napról napra fejlődött egy kis lény, akit én szeretgettem, tápláltam, ami szintén egy csoda volt számomra. Az első a család és ez mindig így lesz, de én az az örökmozgó típus vagyok, akinek kell a kihívás és feladat. Szerencsém van, hogy a munkám a hobbim, ráadásul nem egy irodában kell ülnöm egész nap. Habár fizikailag nem voltam a boltban, de volt két szuper csaj bent helyettem, akikre mindenben számíthattam. A beszerzést itthonról is tudtam koordinálni, a social media rész az, amit én csináltam, de ez mind felüdülés volt két szoptatás között, míg Ábris durmolt – aki egyébként tündéri nyugodt természet és remekül alszik. Úgy gondolom, a kiegyensúlyozott mama egyenlő a boldog babával! Kinek így, kinek úgy, de erre figyelni kell és akkor minden könnyebben megy az új helyzetekben is!

Ábris szobáját mikor kezdted gondolatban megtervezni? Milyennek képzelted el a kis birodalmát, mik voltak a legfontosabb dolgok, amiket szem előtt tartottál?
V: Együtt terveztünk mindent a férjemmel, sőt, van egy repülőgép inspirálta polc, amit teljes mértékben ő készített kézzel. Nem siettük el, de nem is hagytuk az utolsó percre, végleges formáját kb. egy hónappal a szülés előtt érte el ez az emeleti szoba. Nekünk fontos volt, hogy világos legyen, nyugodt hangulatot árasszon, amiben én is és a baba is jól érzi majd magát. Ugyanakkor legyen játékos és egyedi. A fal egyik részét egy festő művész ismerősünk kézzel festett medúzái díszítik, ez a legszínesebb része a szobának. A többi dolog letisztultabb, fehér/kék színekkel játszik inkább. Nekem fontos volt egy szuper kényelmes fotel, amiben éjszaka is kényelmesen tudok szoptatni. Ez valóban isteni kincs, imádom és tényleg fontos része jelenleg a szobának. A többi pedig a részletek csodája: apró kiegészítők, amik feldobnak mindent, üzenetes képek, kis polcok, puff, csupa cukiság! Szerettük volna, ha azon kívül, hogy nekünk is egy élmény vizuálisan, ő is szereti a szobáját és mivel a második éjszakától ügyesen itt is alszik egész éjjel, ez valószínűleg sikerült! A mi szobánk pont mellette van, így azt is mondhatom, szinte egy karnyújtásnyira van tőlünk. (nevet)

Milyen tanácsokat adnál a kismamáknak/jövendőbeli anyukáknak a gyerekszoba berendezésével kapcsolatban?
V: Mindenki hallgasson a szívére! Szerintem az első hónapokban inkább mi látjuk a szobát, tehát fontos, hogy mi is jól érezzük magunkat ott! Tőlem például távol áll a színes, túlzsúfolt, Disney gurás babaszoba vonal, de akinek ez tetszik, hajrá! A mostani letisztultabb trendek is csodásak, és már pár látványos, egyedi kiegészítő szuperül feldob egy szobát. Érdemes inspirációs oldalakat is böngészni, de a kézzel készített darabok is örök emlékek maradnak. Én roppant büszke vagyok a férjem repcsi polcára!

Mik a terveid a jövőre nézve? Egy kis pihenés a családdal, aztán vissza a munkába, talán egy LoveBug Vintage Baby is várható? Mi biztosan törzsvásárlók lennénk!
Most Ábris és a kis családunk a legfontosabb, de a bolton is rajta tartom a szemem! Rengeteg tervünk van ezzel kapcsolatban is. Szerintem a siker titka a folyamatos megújulás és egyedi ötletek. A férjem is sokat segít, de most egy darabig itthonról koordinálom a dolgokat. Szeretnék majd bent egy baba sarkot és nem kizárt a bébi kollekció sem, sőt! (nevet)

Látogassatok el Ti is a LoveBug Vintage üzletébe, ahol biztosan találtok néhány egyedi darabot, amire nem tudtok majd nemet mondani!
Violetta kalandjait és legújabb szerzeményeit Instagram és Facebook oldalán is figyelemmel követhetitek.
Instagram: @lovebugvintagebudapest
Facebook: LoveBug Vintage

Tartalomhoz tartozó címkék: blog