Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Termékek Menü

Miért érdemes környezet- és bababarát termékeket választani?

Megérkezik a gyönyörű, icipici, ​védtelen kisbabánk, első gondolataink közöt​t szerepel, hogy mindent megadnánk neki, körbevennénk csupa jóval, széppel​ és természetesen szeretnénk őt megóvni​ minden káros dologtól.

A kisbabák erős érzékenysége nemcsak az öt érzékszervre igaz: ahogy igyekszünk őket a zajoktól, erős fényektől, durva felületektől távol tartani, legalább ilyen fontos, hogy a bőrüket​ is​ nagy​ gondossággal, odafigyeléssel óvjuk, hiszen az egész testüket tekintve ez a legnagyobb "felvevőfelület" rajtuk.​ ​Nem​ ​mindegy​ tehát​, mivel érintkeznek nap mint nap​ – ​ezért​ ​is​ ​érdemes olyan ​termékeket keresni, amik​ben garantáltan nincsenek káros anyagok.

Akkor lássuk, mikre érdemes odafigyelni!

A minősített organikus anyagok alapanyagához szükséges növények biogazdálkodásból valók, a lehető legkevesebb védőszer kerül rájuk (az előírásoknak megfelelően). Maguk a textíliák a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően készülnek és nem tartalmaznak méreganyagokat.

A ​KidWild, a Farg&Forg és a Fine Little Day​ ​kollekció textiljei​ mind-mind 100% bababarátak, hiszen​ megfelelnek ezeknek a követelményeknek,​ és kiérdemelték a​ nemzetközileg elfogadott, szigorúan ellenőrzött minősítést, a GOTS-t (Global Organic Textile Standard)​ is​. A minimalista skandináv design tehát nemcsak szemet gyönyörködtető, a kicsiknek készített organikus​ pizsamák, ​gyerek​- és baba​takarók, hálózsákok, gumis lepedők​ ​és ágyneműhuzat​ garnitúrák​ minden tekintetben biztonságosak a babák érzékeny bőre szempontjából is. Ha ezeket a termékeket választjuk, környezetünkért is sokat tettünk és egyúttal segítettünk egy környezettudatos céget.

   

A babák bőrének ápolása a végtelen kínálat szempontjából nehéz dió időnként, nemcsak a kezdő szülők tudnak elbizonytalanodni a boltok hosszú polcain található rengeteg babaápolószertől. A natúrkozmetikumok​ és​ minősített biokozmetikumok választásával kisbabánk egészségéért és a környezetünkért ​is ​teszünk egyszerre​.​ ​E​z utóbbi érdekében jó választás az ökopelenka​ ​vagy az igazán tudatos szülők számára a mosható pelenka. Szüleink sokat kínlódtak a gumibugyival s a belehajtott (vasalt, fertőtlenített) tetrapelenkával, ehhez képest ma a mosható pelenkákból is óriási a választék és ​nemcsak praktikusak, de ​elképesztően gyönyörű mintákkal​ is​ k​aphatóak​.

​A b​iopamut bébi- és gyermekruhák manapság viszonylag könnyen beszerezhetők, már számos nagy világmárka üzleteiben találhatók elérhető áron​ ​bio és organikus​ ​darabok, valamint​ ​egyre több ruhatervező választja kis szériás kollekcióihoz is az ilyen textíliát. A teljes környezet- és bőrbarát védelemhez válasszunk ökomosószereket, ezt kezdhetjük egészen egyszerű mosószóda használatával is, szerencsére a választék ebben az esetben is igazán széles, finom illatú, folyékony ökomosószerek is rendelkezésre állnak a nagyobb drogériákban. A hozzátáplálás, itatás során pedig érdemes bpa-mentes műanyagot választani, hogy semmiképp​ ​se tudjon ez a káros anyag a kicsi szervezetébe kerülni​ ​(néhány éve már nem is lehet, csak ilyen anyagból készült cumisüveget​ ​árusítani, de​ ​a biztonság kedvéért mindig nézzük meg a termék címkéjét).

És sose felejtsük el, hogy a mi viselkedésünk a ​másolandó ​példa a gyermekeink számára, ezért is fontos, hogy mutassuk, számunkra is fontos a​ ​környezetünk védelme: ​​hiszen ha már egész kicsi korától azt látja, hogy gondolunk az ő és a ​későbbi generációk jövőjére is, számára is ugyanilyen fontos lesz​ ez a fajta tudatosság!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Kövess minket a facebookon!
Ajándékutalvány
Babaszoba hírek
A babyberry webshopban, valamint a babyberry és barátai showroomban a skandináv márkák mellé kedvenc magyar márkáinkat válogattuk össze, akik egyedi és minőségi termékeikkel már sok vásárlónk szívét elnyerték. Nézzük, kik maradtak ki az első részből!

A babyberry webshopban, valamint a babyberry és barátai showroomban a skandináv márkák mellé kedvenc magyar márkáinkat válogattuk össze, akik egyedi és minőségi termékeikkel már sok vásárlónk szívét elnyerték. Nézzük, kikről van szó!

Ha valami igazán különleges és stílusos karácsonyi ajándékkal szeretnétek meglepni babás vagy kisgyerekes ismerősötöket, akkor jó helyen jártok: megmutatjuk most Nektek, hogy mik a kismamák és mamik abszolút kedvencei nálunk – ezek közül bármit is választotok, biztosan nagy sikeretek lesz!