Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Termékek Menü

debaba KRAFT interjú

Mindig csodálatos, ha egy család áll egy márka mögött, és ezen brandek táborába tartozik a debaba KRAFT is, ami párnákat, printeket, kreatív és fejlesztő játékokat egyaránt kínál. A két alapítónak, a házaspár Pataki-Gilányi Nórának és Pataki Gyurinak szegeztük kérdéseinket, így azt is megtudtuk, honnan ered a debaba KRAFT márkanév.


Név és márka:
 Pataki-Gilányi Nóra és Pataki Gyuri – debaba KRAFT
Kedvenc saját termékeitek: bárányos magasságmérő
Tuti tipp a gyerekszobához: Visszafogott, semleges színű enteriőr, harsány, élénk, “játszásra késztető” színű dekorációk és kiegészítők.

Milyen termékeket készítetek? Milyen korú gyerekek szobáiba szánjátok?
Nóra: A termékpalettán több kategóriájú termék szerepel: dekorációk, mint az állatfigurás marok-, és nagypárnák, polártakarók, magasságmérő és print szettek. Kézügyesség-fejlesztő, kreatív termékek, mint a Bújtató vagy a hímzőkészlet. Valamint vannak ingyenesen letölthető grafikák, ajándékkísérő címkék, anyák napi képeslapok. A dekorációkat leginkább babaszobákba, illetve az óvodáskorú gyerekek szobájába szánjuk, a hímzőkészletet pedig a 9-12 éves korosztály számára készítettük.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?
Nóra: Amikor Borka lányunk babaszobáját készítettük, egyedi állatfigurát, egy kiselefántot rajzoltam neki. Ez a kisállat határozza meg a babaszoba arculatát: megjelenik a takarón, párnán, falon, bútorgombként, faliképen. Akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy talán más anyukáknak is lenne rá igénye, hogy olyan arculatot adjanak a gyerekszobának, amelyben minden passzol mindenhez, és ami időtálló, azaz nem cserélődnek félévente a kollekciók. 

Honnan jött a név?
Nóra: Első ötletünk a chambre de bébé volt (gyerekszoba franciául) a kifejezés finom hangzása, dallamossága tetszett meg nekünk. Azonban túl nehéz volt kimondani, leírni, ezáltal megjegyezni. Egy színházi élményhez kötődik a végleges névválasztás: a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalben (Webber) a fáraó dalában hangzik el a “…hű de baba!…” kifejezés, vagyis hű de klassz, hű de szuper, hűha! És mi megtartottuk ebből a debaba kifejezést, ami utal a célcsoportra is. A KRAFT szó az angol craft (kézművesség, kreatív hobbiművészet) szóból alakult, a márka kézügyesség-fejlesztő termékei miatt, de mi k-val írjuk, így, magyarosan.

Hol és hogyan készülnek a termékek?
Nóra: A figurákat kézzel rajzolom, sokszor olyan állatkák kerülnek be a repertoárba, amit a márka rajongói vagy a vásárlók kérnek. A kézi rajzokat számítógépen vektorizálom, itt még rengeteg apró részletet, színt véglegesítek. Minden állatkánk egységes, gyakran nagyon hasonló sziluettel rendelkezik, ettől is “debabás”. Digitális nyomtatással kerülnek a textilre a végleges grafikák, a prototípusokat itthon varrjuk meg, a “sorozatgyártott” darabok varrodában készülnek. Mi tömjük őket kézzel, a termékcímkéket is mi helyezzük el gondosan a termékeken.

Mi a márkátok különlegessége?
Nóra: A jellegzetes, egyedi, színes, stilizált állatfigurák határozzák meg a márkát. A mai modern gyerekszobák semleges színűek, letisztultak, skandináv stílusúak: ezekbe az enteriőrökbe tökéletesen passzol bármely termékünk, mert így életre kelthetjük – ahogy mondani szoktuk: a világ legcsodálatosabb helyévé varázsolhatjuk – a gyerekszobát.

Gyuri hogyan vesz részt a márka életében? Van valamiféle munkamegosztás köztetek?
Nóra: Gyuri, a férjem, a másik alappillére a márkának. Minden feladatnak megvan a felelőse: én az új figurák tervezésével, a grafikák elkészítésével foglalkozom, és én írom a debaba blogot is, Gyuri intézi az adminisztrációs ügyeket, az anyagbeszerzést és az összes weboldallal kapcsolatos fejlesztést, programozást. Amit mindig közösen végzünk, az az új termékek tervezése, fejlesztése, a prototípusok elkészítése.

Miért örültök, hogy a babyberry és barátai Jászai Mari téren található üzletében helyet kapott a márkátok? Miben más ez az üzlet?
Nóra: A babyberry és barátai showroom egy hiánypótló üzlet. Eszter olyan márkák termékeit válogatta be a showroomba, amelyet egytől egyig mi is betennénk a gyerekeink szobájába. Igényes, nívós egyedi termékek, nagyrészben magyar tervezőktől. Úgy érezzük, hogy nagy mérföldkő és hatalmas büszkeség ez a debaba KRAFT márka életében.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Kövess minket a facebookon!
Ajándékutalvány
Babaszoba hírek
A JUSTa falmatricákkal könnyen megoldható, hogy a cseperedő és folyton változó csemeték szobáinak stílusát mindig az igényeknek megfelelően változtassuk. A mókás falmatricák és az egyedi képek szakértőit, a JUSTa párosát, Jucát és Rolandot kérdeztük, akinek csapata Miyo cicával teljes.
Júniusi akciónk keretében a babyberry textilből készült tárolóit vásárolhatod meg nagy kedvezménnyel: tegyél a kosaradba legalább két textil tárolót, és a második terméket féláron adjuk. Válogass bátran a színek és a méretek között, az akció bármilyen kombinációban érvényes! Ha pedig 3 tárolót veszel, a 4. terméket teljesen ingyen kapod meg. Nézz körül és válogass kedvedre!
Imádjuk a debaba KRAFT termékeket, és most még jobban megéri debabát vásárolni, ugyanis DUPLA AKCIÓVAL kedveskedünk Nektek!