Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Trendi kőminta: a terrazzo a gyerekszobából sem hiányozhat

Reneszánszát éli a terrazzo minta, amelynek népszerűsége évek óta megállíthatatlanul növekszik. Nem csoda, hogy a különleges díszítő elem már a gyerekszoba trendek között is előkelő helyen szerepel.

Újra hódít a 70-es évek nagy kedvence, a terrazzo minta, amelyet a trendszakértők egy ideje csak a márvány „kistestvéreként” emlegetnek. Az érdekes kőminta népszerűségének titka egyszerű: gyakorlatilag bármilyen felületen, illetve bármilyen színben megjelenhet, és rendkívül látványos eredmény érhető el vele.

Egy kis történelem

A minta nem új keletű, hiszen már az ókori görög és római időkben, valamint az olaszországi reneszánsz korában is kedvelt dekorációs technikának számított. A neve is történelmi múltjáról árulkodik: a kifejezés az olasz terrazza (magyarul terasz) szóból származik. Eredetileg a beton alapot újrahasznosított gránit- és márványdarabokkal, néha törött kerámiahéjakkal gazdagították – ezeknek az apró, szilánkszerű részleteknek köszönheti izgalmas megjelenését.

terrazzo minta otthon

A terrazzo mintában rejlő lehetőségek

A terrazzo burkolat sokoldalúságáról ódákat is zenghetnénk, hiszen az anyaga, valamint a szilánkok formája és színe végtelen számú lehetőséget kínál. Ráadásul a modern technikának köszönhetően a jellegzetes foltok már nyomott formában is díszíthetik az otthonunkat. Általában a terasz, a konyha vagy a fürdőszoba kedvelt dekorációs elemei, de az utóbbi években a nappaliban, a hálószobában és a gyerekszobában is kifejezetten nagy szerephez jutottak. Például tapétán, bútorfelületeken és kisebb tárgyakon is feltűnnek. A minimalista otthonokban monokróm színekben születnek újjá, és a vintage hangulatú terekhez is remekül passzolnak. De valójában nincs olyan szoba, amelyet ne tenne élettel telivé a terrazzo minta.

terrazzo babyberry

Téged is utolért a terrazzo-mánia?

Minket már régen – ezért úgy döntöttünk, hogy a babyberry kínálatából sem hiányozhatnak a terrazzo mintás termékek. A gyerekszobában általában a terrazzo mintában rejlő játékosságot szokták kihasználni, így legtöbbször stilizált formában jelennek meg a foltok, a színpalettának pedig semmi sem szabhat határt. A Lilipinso tapétáját Afrika különleges atmoszférája inspirálta és bájos pasztell árnyalatok borítják. Ha legújabb termékünket, a babyberry terrazzo falmatricáit választod, akkor szabadon szárnyalhat a fantáziád: a különböző méretű foltok egy színben, illetve más árnyalatokkal párosítva is feldobják a falat vagy a bútorok felületét. Az egyedülálló minta a textilekről sem hiányozhat: az Adamo babahintái között két olyan terméket is találsz, amiket a terrazzo-rajongók biztosan imádni fognak.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog