Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Szórakozás és készségfejlesztés egy csapásra – ezért hasznosak a szerepjáték bútorok

A szerepjáték szórakoztató és – még számunkra is – érdekes módja annak, hogy a gyerekek fejlesszék a kreativitásukat, kipróbálják magukat különböző élethelyzetekben és egy kicsit belekóstoljanak a "felnőttek világába". Ráadásul a babyberry kínálatában megtalálható JaBaDaBaDo szerepjáték bútorokat letisztult dizájn jellemzi, így nemcsak hasznosak, hanem dekorációként is megállják a helyüket.

Szórakoztató tanulás a szerepjáték bútorok segítségével

"A jó pap is holtig tanul" – tartja a jól ismert közmondás. De mindannyian tudjuk, hogy ez az állítás valójában mindenkire igaz. Az önfejlesztés felnőttként épp olyan fontos szerepet tölt be a mindennapjainkban, mint életünk korábbi szakaszaiban. Viszont a tanuláshoz, az új információk és impulzusok befogadásához, megértéséhez már egészen fiatalon hozzá kell szoknunk. De egyetlen gyerek sem örülne annak, ha a kedvenc esti meséje helyett száraz tanulmányokat olvasnánk fel neki lefekvéskor. Ezért szórakoztató tanulási módokra van szükségünk – például szerepjátékokra, amelyek során szárnyalhat a gyerekek fantáziája és olyan szituációkat élhetnek át, amelyekkel később a való életben is találkozhatnak. 

szerepjáték bútorok

A JaBaDaBaDo szerepjáték bútorok gyönyörű dekorációként is megállják a helyüket

Az gyerekek életük első éveiben sok alapvető, de annál fontos életleckét sajátítanak el. Emellett imádják utánozni a felnőtteket – egyre gyakrabban kérnek meg minket, hadd tegyék bele ők a lisztet a bevásárlókosárba vagy fizessenek helyettünk a pénztárnál. Ezek az apróságok is a nagybetűs életre készítik fel őket, ezért otthon is érdemes megismertetni velük ezeket a helyzeteket – természetesen szórakoztató környezetben. Ebben rejlik a svéd JaBaDaBaDo márka fából készült bababútorainak titka is: ráadásul nagyon magas minőségűek, és kifinomult, esztétikus kialakításuk is időtállóvá teszi őket.

A babyberry kínálatában jelenleg három praktikus szerepjáték bútor található meg a skandináv manufaktúrától. A piaci stand segítségével a termelői piacok légkörét idézhetjük meg, aminek segítségével a kisfiúk és kislányok kipróbálhatják magukat kofaként. A gyerekek maguk rendezhetik el a friss árut, hogy a vásárlók könnyen válogassanak közülük. A kerekekkel felszerelt pulthoz tartozik egy mérleggel kombinált pénztárgép aprópénzzel, két textil bevásárló szatyor, valamint 28 további cuki kiegészítő: zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak, tejtermékek, fűszernövények és pékáruk.

A játékkonyhában a kis séfjelöltek örömmel készítik el nekünk specialitásukat, vagy egy komplett háromfogásos menüre is befizethetünk. Ha a rendelést leadtuk, a remekül felszerelt konyhában kezdetét veheti a sütés-főzés. A gyerekek úgy ismerkedhetnek meg a kétlapos tűzhellyel és a sütővel, hogy nem kell amiatt aggódnunk, megégetik-e magukat – közben pedig megtaníthatjuk, hogy a "nagy sütővel" óvatosan kell bánni. A konyha falán akasztókat találtok a fakanalak felfüggesztéséhez, és egy manuálisan állítható kis óra mutatja, mennyi idő még, mire az ételek elkészülnek. Főzés után pedig el is lehet mosogatni a játékkonyhában.

A kék színű fagylatos kocsival akár a legszebb nyári emlékeket is felidézhetjük miközben arra várunk, hogy a kis fagylaltárus összeállítsa a fagylaltkelyhet vagy megkeresse nekünk a hűsítő pálcikás jégkrémet. A bútorhoz 1 fagyis kanál, 3 tölcsér hozzáilleszthető gombócokkal, 3 színes jégkrém, 2 fagylaltos kehely, 1 csokis és 1 epres öntet, valamint 1 csengő is tartozik, így valóban sokszínűen és kreatívan telhet a szituációs játék.

Ha születésnapra vagy karácsonyra szeretnél egy tartós, hasznos és emellett szép ajándékot, akkor ne keress tovább: a szerepjáték bútorok biztosan sokáig a gyerekek kedvencei lesznek! Önfeledt szórakozást és örömteli játékot kívánunk hozzá!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog