Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Siller baby interjú

A babyberry és barátai között több házaspár is szerepel, akik együtt alkotnak, köztük vannak a Siller baby alapítói, Siller Balázs és Siller Tünde. A tervezőházaspár márkája a karakteres, skandináv stílusban készült gyerekbútorairól és szőrmés puffjairól a legismertebb. 

Név és márka: Siller Balázs, Siller Tünde – Siller baby & child
Kedvenc saját termék: szőrmés puffok
Tuti tipp a gyerekszobához: játszósátor nélkülözhetetlen a gyerekszobából, minden gyerek egyszerűen imádja.

Milyen termékeket készítetek? Milyen korú gyerekek szobáiba szánjátok?
Balázs: Modern gyerekbútorokat készítünk tömör fából: gyerekágyakat, kréta asztalkát, állatformás székeket, fali polcokat, szőrmés puffokatjátszósátrakat és egyéb gyerekszobai kiegészítőket. A fából készült termékeink mellett textil dekorációkat és a bútorokhoz kiegészítő textileket is készítünk, mint például a nyuszis párna, a fonott rácsvédő vagy az indián sátrak. Termékkínálatunk életkor szempontjából nagyon tág, bébikortól egészen tinédzserkorig készítünk bútorokat.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?
Balázs: Egy gyönyörű szakmát választottam, mint asztalos, szerintem nagyon különleges dolog egy élő anyagból, fából készíteni tárgyakat. Amikor megszületett első gyermekünk, természetesen a bababútorait is én készítettem el. A modern, skandináv stílus áll közel hozzánk, mert letisztult és természetes. Ahogy gyarapodtak a kisfiam bútorai, úgy érlelődött a gondolat, hogy egy modern gyerekbútor kollekciót hozzunk létre, ebből született a Siller baby & child márka. Cégünk igazi családi vállalkozás lett, ahol én készítem a bútorokat, feleségem pedig a textil termékeket a bútorokhoz.

Együtt dolgoztok a feleségeddel, mennyire nehéz szünetet tartani? Vagy ti egy családi nyaralás során is ötleteltek?
Balázs: A feleségemmel együtt mindig is vállalkozók voltunk, így mostanra már megtanultuk, hogy muszáj szünetet tartani. Hétközben többet dolgozunk mint napi nyolc óra, de hétvégén szabin vagyunk. Nyáron pedig többször is elutazunk egy-egy hétre, a megrendeléseket pedig nagyobb határidővel vállaljuk ilyenkor. A tervezgetés, ötletelés a nyaralás alatt sem marad el, sőt jobban is megy a nyugodtabb körülmények miatt. Mindig nyaralás alatt álmodunk nagyokat.

Mi inspirálta az állatos puffokat, hogyan született az ötlet?
Balázs: Az őzikés kisszékünk volt az első állatformájú gyerekszékünk, amit tovább szerettünk volna gondolni, szőrmével burkolni. A sok próbálkozás után elvetettük az ötletet, nem nézett túl jól ki az őzike, de megtetszett a szőrmés szék gondolata, és új fazont kerestünk a szőrmés kisszéknek. Eredetileg volt fa feje is a szőrmés puffoknak, végül azt is elvetettük, maradt csak a farkinca. Szerintünk így tökéletes.

Hol és hogyan készülnek a termékek?
Balázs: Otthoni műhelyeinkben készülnek az asztalos és a textil termékek is sajátkezűleg. Nagyon odafigyelünk a természetes anyagok használatára, a fa anyagok csak természetes felületkezelést kapnak, például méhviasz, lenolaj. A textil termékek zöme pamut és lenvászon, de van műszőrménk is.
A tesztelést természetesen a kisfiunk végzi, nem nagyon készül olyan termékünk, ami neki ne lenne. Szeretünk minden más munkafolyamatot is mi magunk végezni, hogy biztosan olyan legyen a végeredmény, amit mi szeretnénk. Így a fotózást, a weboldal készítést, a címkét, a csomagolást és még sok minden mást is mi magunk készítünk, amitől még személyesebbé válnak termékeink.

Mi a márkátok különlegessége?
Balázs: Számomra az a különleges a Siller baby & child márkában, hogy igazi családi vállalkozás, ahol én készítem a bútort, feleségem hozzá a textilt, a kisfiunk a modell, a tesztelő és a felhasználó is egyben. Elképzeltünk magunknak egy világot, amit közösen létre is hoztunk, és ezt megosztjuk másokkal is.

A házikó ágy mivel tud többet nyújtani a gyerekeknek egy klasszikus ágynál, az alváson kívül mi mindenre használható még?
Balázs: A házikós ágyikó több mint egy ágy, ahol aludni lehet, egy saját kis kuckó, amit a gyerekek saját ízlésükre rendezhetnek be. Számtalan dologgal fel lehet “öltöztetni”, például világítással, függönnyel, párnákkal. Lehet szőnyeget tenni a ház elé, képet tenni a falára. És újdonságként lehet vászonsátrat is rendelni az ágyra, ami igazi sátorozós élmény nyújt a kicsiknek. Ki ne szeretne sátorban aludni?

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Jászai Mari téren található üzletében helyet kapott a márkád? Miben más ez az üzlet?
Balázs: Nagyon örültünk a felkérésnek, hogy a mi márkánk is bekerül az üzletbe. Egy nagyon különleges hely, ahol a többi tervező termékeivel együtt egy igazi design babaszoba paradicsom jött létre. Büszkék vagyunk rá, hogy mi is ott lehetünk.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?
Balázs: Remélem, hamarosan sok dologra szükségünk lesz – szeretnénk kistestvért. Azt hiszem, hogy a boltban alaposan be tudnánk vásárolni.

Melyik terméketek a legnépszerűbb? A székeket például, hogyan fogadják a vásárlók?
Balázs: Egyértelműen a szőrmés puffjaink a legkülönlegesebb termékeink. Az első reakció, amikor meglátják a vásárlók a puffokat szinte mindenkinél a nevetés. Van akinél szerelem első látásra: “Oda nézz, ilyet még nem láttam. Jaj, de cuki, nézd van farka is! De puha, kell nekem egy ilyen!” Egy biztos, mindenkit jókedvre derítenek. A gyerekek persze imádják, simogatják, ölelgetik őket, de az az érdekes, hogy a felnőttek is pont ezt teszik. Természetesen nagy sláger még a házikó ágy és a fonott rácsvédőink.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog