Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

NOOK furniture interjú

Ferde rácsozású kiságy? Tizenkét éves korig átalakítható termékek? Olyan gyerekszoba bútorok, ahol találkozik a stílus, az időtálló design és a praktikum is? A karakteres és igényes gyerekbútorok szakértője, a NOOK márka megálmodója, az enteriőr tervező Hadnagy Timi válaszolt kérdéseinkre.

Név és márka: Hadnagy Tímea − NOOK
Kedvenc saját terméked: Az egész kollekció a szerelmem
Tuti tipp a gyerekszobához: Fontos szempont, hogy évtizedekig használhatóak legyenek a bútorok úgy, hogy minőségileg és designban is megállják a helyüket.

Milyen termékeket készítesz? Milyen korú gyerekek szobáiba szánod?
Timi: Egészen a legkisebbektől körülbelül 12 éves korig átalakíthatóak a bútoraim, így az apukáknak akár befektetésként is felfogható.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?
Timi: Több gyerekszobán dolgoztam már tervezőként, és mindig is éreztem a minőségi, jól kitalált, dizájnos darabokat.

Amikor lakberendezőként gyerekeknek tervezel, hogy látod, nekik mi a legfontosabb egy szobában?
Timi: Az alvó rész és a játékok elpakolása talán az elsődleges.

A szülők egy ilyen projektbe mennyire vonják be a gyerekeket, akiknek készül?
Timi: Kortól is függ ez természetesen, de alapvetően a picit nagyobbaknál már bőven van beleszólása a gyerekeknek. Kedvenc figura, szín…

Hol és hogyan készülnek a termékek?
Timi: Lassan nyolc éve dolgozom együtt az asztalosommal, ő készíti saját kezűleg a műhelyében.

Mi a márkád különlegessége?
Timi: Precíz megmunkálás, minőségi anyagok, időtálló design.

Talán a legkarakteresebb és sokak számára megjegyezhető Nook termék a ferde rácsú kiságy. Ez az ötlet honnan jött? Mennyire volt nehéz megtalálni, hogyan valósítható meg?
Timi: Így van. Nagyon nehéz volt a kivitelezési folyamat, de Péter, az asztalos nagyon precíz ember, és én addig nyüstölöm, amíg ki nem találjuk a megoldást. Ráadásul az első ötletem szerint még textillel is be szerettem volna vonni őket, de ezt már nem sikerült megvalósítani (egyenlőre). Az ötlet pedig nagyon egyszerűen onnan származik, hogy nem láttam még ilyet és izgalmasnak tűnt.

Hogyan jutott eszébe az a zseniális ötlet, hogy a kiságy rácsai ferdék legyenek?
Timi: Vízszintesen nem lehetnek, mert egy idő után létraként használnák a csöppségek. A függőleges már unalmas volt és mindenképp valami újat szerettem volna kitalálni. Már csak azt kell kitalálnom, hogy vonom be legközelebb textillel is!

Ha lenne pár tanácsod azoknak, akik hasonló vállalkozásba kezdenének, mit tanácsolnál?
Timi: Szerintem az elején a profi fotók a legfontosabbak a termékekről és maga az arculat. Személyesnek kell lennie, általában azt szeretik az emberek.

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Jászai Mari téren található üzletében helyet kapott a márkád? Miben más ez az üzlet?
Timi: Eszter szuperül összefogta azokat a márkákat, amelyek különlegesek, és minden igényt kielégítenek. Tökéletes és mesebeli kuckó vevői célcsoportunk számára.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?
Timi: Majdhogynem bármit! Alapvetően a letisztult dolgokat kedvelem, és itt szinte minden passzol a világomba.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog