Termékek Menü

A Little Stars kollekció születése

Már elég régóta motoszkált a fejemben a csillagos gondolat, de sok inspirációt kellett gyűjtenem ahhoz, hogy tökéletesen összeálljon a kép. Elmesélem most Nektek a Little Stars kollekció születését a legelső gondolatoktól egészen a megvalósításig!

Mint a babyberry márka megálmodója és megalapítója, hivatalból is figyelem a babaszobás trendeket, sokat bújom a Pinterestet és az Etsy-t – de persze mindezt szívesen teszem, hiszen rengeteg csodára lehet bukkanni ezeken a közösségi oldalakon. Ráadásul én is babát várok, hamarosan megszületik Luca Sára kistestvére, Samu, így még egy indokkal több, hogy gyűjtsem az ötleteket. Ahogy a korábbi 3 kollekció (City Life, I Love Books és So Gold) megszületését is rengeteg kutatómunka és előkészület előzte meg, úgy volt ez a Little Stars esetében is, mire megtaláltam azt az irányt, ami méltó folytatása a márka eddigi életének és illeszkedik a babyberry megalapításakor lefektetett alap koncepcióhoz.

Tudtam, hogy a csillagot, mint motívumot szeretném felhasználni, mert annak formavilága és hangulata is ugyanúgy illik egy kislány, mint egy kisfiú szobájába. Mert igen, továbbra is szerettem volna egy olyan kollekciót megalkotni, ami szakít a kisfiús-kislányos sémákkal és nem kategorizál – bevallom, ezt a szándékomat az is megerősítette, hogy kislányunk szobájába hamarosan a kisöccse is beköltözik, és ez rávilágított arra, hogy a legtöbb hagyományos babaszoba kollekció nem alkalmas ellenkező nemű testvérek közös szobájának kialakítására. A csillag forma viszont tökéletes megoldást nyújt erre is: egyszerű, de mégis szerethető bárki számára, kedves asszociációkat ébreszt, ráadásul segít ráhangolódni az éjszakára és a nyugodt alvásra is. A csillagok így jó választásnak tűntek egy közös, fiú-lány kollekció megalkotásához, ami mégsem annyira gyerekes, hiszen a legtöbb felnőtt ugyanúgy szereti ezt a formát, mint a gyerekek.

A forma mellett a másik nagyon fontos szempont egy kollekció megtervezésénél a megfelelő színvilág megteremtése. Ez sem volt könnyű feladat, ráadásul nem elég csak fejben megszületnie az elképzelésnek, utána jön a kutatómunka, hogy a tervekhez megfelelő alapanyagokat is találjunk minőségben, színben, formában. Ez a mostani alkalommal is rengeteg időt és energiát igényelt, de amikor felfedeztem a későbbi Little Stars kollekció alapjául szolgáló textileket, azonnal tudtam, hogy megvan az igazi! Minden szempontból illeszkedtek az elképzeléseimhez, úgyhogy berendeltem a mintákat, és elkezdődött a tervezgetés élesben is. A színek összeállításában és párosításában a pasztellek letisztult világa és a cukorkák, fagyik vidám hangulata inspirált, de nagyon vigyáztam, hogy megmaradjon az egyensúly és ne vigyük el a kollekciót túlságosan habos-babos irányba. Így került fel a palettára a pink, a pasztell sárga és a kék mellé a bézs szín is. És ha egy kis kulisszatitokra is kíváncsiak vagytok, akkor elárulom, hogy a kollekció bővítése is tervbe van véve további csodálatos színekkel!

Végül, de nem utolsó sorban, fontos szempont volt a kollekció tervezésekor, hogy szerettem volna meghagyni a szülőknek a szabadságot, hogy szabadon alakítsák a szoba hangulatát: ha szeretnék, akár berendezhetik egy színnel is (kisfiús kékre, kislányos pinkre, natúr bézsre vagy épp vidám pasztell sárgára), és mellette mindenképpen szerettem volan megadni a lehetőséget a kreatív szín-imádók számára, hogy maguk kombináljanak, és saját ízlésüknek megfelelően helyezzék el a hangsúlyokat a szobán belül. A Little Stars kollekció számára készült fotókon be is mutatunk néhány variácót: letisztult kék-bézs fiúcska szoba, igazi csajos pink-sárga szoba és egy igazán univerzális, cukorka hangulatú sárga-pink-kék vegyes szoba – de ezek mellett még számtalan lehetőség nyílik a szülők számára, hogy a Little Stars kollekció segítségével saját ízlésüknek megfelelően, harmonikusan rendezzék be a babaszobát. Nektek melyik a kedvenc összeállításotok?

      

Hálás köszönet a gyönyörű fotókért és stylingért Horváth Anikónak és a Fényfotónak!

Ha van kedved, iratkozz fel a babyberry hírlevélre itt, hogy ne maradj le hasznos cikkeinkről, újdonságainkról, akcióinkról!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Kövess minket a facebookon!
Ajándékutalvány
Babaszoba hírek
Az internet tele van DIY videókkal arról, hogy készíts gömblámpát házilag. A dolog alapvetően egyszerű, kell hozzá egy csomó hímzőfonal, jó pár lufi, és egy adag tapétaragasztó. Na meg persze jó sok türelem, amíg a fonalakat feltekergeted. Nekünk mégis van egy jó érvünk arra, hogy miért ne készíts gömblámpát házilag. Meg fogsz rajta lepődni, hogy mi az.
Egy csomó írott és íratlan szabályt kell betartani, amikor új jövevény érkezik a tágabb családba, vagy baráti körbe. Még ha volt is babaváró parti, ott sem az volt a legfontosabb téma, hogy mik a babalátogatás szabályai. Most végre itt a pihe-puha újszülött, és tűkön ülve várod, hogy megcsodálhasd! De mikor, hogyan, mennyi ideig tedd tiszteleted a friss szülőknél? Mit illik, és mit nem? Összeszedtük a legfontosabbakat.

Szeretnénk, hogy minden anyuka könnyedén kialakíthassa a harmonikus babaszobát, amiben a termékek jól passzolnak egymáshoz és mind magas minőséget képviselnek.