Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Interjú Farkas Tatjanával, a Lagom tervezőjével

Lagom = nem túl sok és nem túl kevés, pont jó. Farkas Tatjana termékei pontosan ilyen dekorációs elemek – a színes drótfeliratok és figurák kis méretük ellenére gyakran a gyerekszoba legnagyobb kincseivé válnak.

Mikor kezdtél bele a drótfeliratok készítésébe?
2015 végén kezdtem el először drótokkal babrálni. Eleinte csak jópofa időtöltésnek tűnt, leginkább az épp felújítás alatt álló lakásomban talált maradék anyagokkal, kósza vezetékekkel és hulladékhuzalokkol kísérleteztem. A barátaimnak és családtagoknak készítettem dekorációkat, feliratokat. Ahhoz, hogy ez a hobbi egy kisebb vállalkozássá nője ki magát, egy kedves barátnőm kitartó bíztatása kellett. Magamtól talán sosem vágtam volna bele.

Miért a Lagom nevet választottad a márkádnak?
Egyszer, még réges-régen szembejött velem ez a szó és már akkor megtetszett a hangzásán túl a jelentése is: nem túl sok és nem túl kevés, pont jó. Valahogy ilyennek éreztem a termékeimet is. Tudtam, hogy sosem vehetem fel a versenyt a gépi gyártásúakkal, mindig lesz bennük valami kis "defekt", ami a legtöbb kézzel készült termékről elmondható. De pont ez teszi őket bájossá, szerethetővé, így lesznek pont jók.

Milyen gyakran változtatod a termékek stílusát?
Mivel ez egy kis vállalkozás, ahol az eladástól a marketingen át a kivitelezésig mindent én csinálok, újításokkal általában évente egyszer állok elő. Viszonylag hosszú időbe telik, mire ezeket a piac megismeri, hozzászokik és megszereti, így a gyakori váltás nem igazán nyerő. Szóval a termék- vagy színcsere nálam leginkább belső igény, én hamarabb ráunok a dolgokra, mint ahogy azt a vásárlók jeleznék.

A neveken kívül milyen figurákat rendeltek már tőled? Ezek közül mik voltak a kedvenceid?
Gyakran keresnek meg egyedi kérésekkel és szövegekkel. Legutóbb egy – a gyerekszoba tapétájához illő – mackót és szarvast kértek tőlem. Az eddig készített formák közül az abszolút kedvencem a nyuszi.

Sokan nem tudják, hogy a babyberry fotózásain te is nagy szerepet vállalsz, hiszen a stylingolásban szoktuk a segítséged kérni. A tapasztalataid alapján mik a legfontosabbak a gyerekszoba dekorálásával kapcsolatban?
Legyen minél személyesebb, látszódjon, ki a szoba lakója! Én imádom a naiv gyerekrajzokat és az összes kézi alkotást, ezért nálam mindig fontos szerepet kapnak a dekorálásában a gyerekek által vagy velük együtt készített dolgok.
Szerintem az is nagyon sokat hozzátesz egy szobához, ha a játékok szépek. Itt most nem a műanyag, méregdrága babákra gondolok, hanem a természetes anyagokból készült dolgokra: színes építőkockákra, horgolt bábukra, lenből készült termékekre, fajátékokra. Ezekbe érdemes beruházni. Ja, és ne feledkezzünk meg a könyvek és tárolók dekoratív szerepéről sem!

Színes vagy monokróm gyerekszoba?
Mindenképpen élénk, életteli. Nem feltétlenül a falakat vagy a bútorokat színezném, inkább sok-sok képpel, függővel, ötletes apró dekorációval, mesekönyvvel, szőnyeggel, takaróval varázsolnám tarkává a szobát.

Ha Te is szívesen dekorálnád a gyerekszobát a Lagom gyönyörű felirataival vagy formáival, nézz körül és válaszd ki a kedvenceidet: https://www.babyberry.hu/lagom-dekoracios-felirat

Tartalomhoz tartozó címkék: blog