Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

NAGY MÉRETŰ FALMATRICA FELRAGASZTÁSA

Itt elolvashatod, hogy hogyan tudod egyszerűen 7 lépésben felragasztani a nagy méretű Lilipinso falmatricákat.

Fontos, hogy a falmatricákat csak tiszta, tökéletesen száraz és sima felületű falra tudod felragasztani! Ellenkező esetben a falmatrica nem tapad fel jól és könnyen leválhat.

1) Először szárazon tisztítsd meg a falat, ahova a matricát szeretnéd ragasztani! 
2) Utána próbáld a kiszemelt falfelületre a matricát (bontatlan állapotban) és jelöld be a falon a helyét! Amennyiben más kompozícióban szeretnéd feltenni a matricát, mint ahogy az íven szerepel, óvatosan vágd szét a mintákat egymástól. A mintákat nem szükséges a vonal mellett körbevágni, mert a gyártás során mi már körbevágtuk a mintákat.
3) 
Terítsd ki a matricát egy sima felületre úgy, hogy a minta és az áttetsző applikáló lap nézzen felfelé! Egy száraz ruha vagy egy plasztik kártya segítségével simítsd fel erőteljes nyomással az áttetsző applikáló lapra a mintákat úgy, hogy simán, légmentesen illeszkedjenek a hordozó papírra!
4) 
Ezek után fordítsd meg fejjel lefelé és lassan, óvatosan kezdd el szétszedni! A hordozó, vastagabb papírt húzzad minél nagyobb szögben úgy, hogy utána a minta az applikáló lapra hiánytalanul átragadjon. Ha véletlenül egy-egy motívum nem tapadt át az applikáló lapra, csak gördítsd vissza, és erősen nyomd fel újból. Érdemes a rövidebbik oldalról elkezdeni a szétbontást. Nagyobb mintáknál úgy is csinálhatod, hogy csak az elejét szeded szét, azt felragasztod a falra, majd utána fokozatosan választod szét a lapokat egymástól.
5) Tedd
 a szétbontott falmatricát a megjelölt helyre, és lassan, fokozatosan egyik végétől a másik felé haladva, mindig kifeszítve ragaszd fel a mintát a falfelületre! Egy száraz ruha vagy egy plasztik kártya segítségével nagyon erős nyomással simítsd át, de csak a mintás részt, hogy minél jobban felragadjon a matrica a falra. Figyelj rá, hogy a minta alatt ne maradjanak légbuborékok és gyűrődések!
6) Utána szépen lassan,
fokozatosan, nagyon óvatosan és minél nagyobb szögben húzd le az applikáló lapot! Ha véletlenül egy-egy motívum nem ragadt fel a falra, csak gördítsd vissza és erősen nyomva ragaszd fel újból!
7) Végezetül, h
a leszedted teljesen az applikáló lapot, akkor tiszta ujjal, finoman, óvatosan simítsd át a mintákat egészen, a széleken is!

És már kész is. Kívánjuk, hogy teljen benne sok örömötök!

       

       

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakori kérdések