Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

A nyári kánikula margójára – ezért válaszd a vékony bambusz takarókat!

Ebben a nyári forróságban hatványozottan fontos, hogy a kicsik egy vékony, jól szellőző takaró alatt hajthassák álomra a fejüket. Ehhez ajánljuk a bambuszból készült termékeinket!

Válaszd a bambuszt, tegyél a környezetért!

Ahogy a környezetvédelem és a tudatos vásárlás egyre inkább a mindennapjaink részévé válik, úgy a gyerekszoba megtervezése során is egyre többen hajlanak a fenntartható megoldások felé. Ezt a globális trendek is alátámasztják, hiszen évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a naturális anyagok, illetve azok a bútorok és dekorációs elemek, amelyek természetközeli hangulatot varázsolnak a kicsik birodalmába. Ugyanis a legtöbb szülő számára már nemcsak az a cél, hogy a babák biztonságos és kellemes környezetben cseperedhessenek fel, hanem az is fontos szempont, hogy a döntéseikkel, a választásaikkal egy jobb jövőt biztosítsanak a következő generáció számára.

Ez az (egyik) oka annak, hogy egyre többen teszik le a voksukat a bambuszból készült termékek mellett. Még a bio pamutnál is kisebb az ökolábnyoma, hiszen a növény termesztése nem igényel műtrágyázást, vagy kémiai növényvédőszereket. Ráadásul 3-4 év után már aratható, és nem kell újraültetni, mert a kivágott tő is visszanő és néhány éven belül újra megismételhető a folyamat. Azonban a bambuszt gyakran használják greenwashing, azaz zöldmosás céljából. Ez azt jelenti, hogy akkor is a „zöld” jelző köré építik a marketinget, ha valójában nem is olyan környezetkímélő módon állítják elő a bambuszból készült termékeket. Ezért – ha valóban a szívügyed a környezetvédelem – mindig érdemes utánanézni, hogy a márka honnan szerzi be az alapanyagot, illetve milyen körülmények között termesztik a növényt.

bambusz takaró

aden + anais bambusz takarók

Jó hír, hogy ha az egyik aden + anais bambusz takaró lopta be magát a szívedbe, akkor már nem kell a kutatómunkával fáradoznod. Ugyanis az ausztrál márka alapítója, Raegan Moya-Jones csak olyan beszállítókkal dolgozik, akik valóban mindent megtesznek azért, hogy a biotanúsítványt (jogosan) megszerezzék. A márka vékony muszlin takarói közül több bambuszból készül, ezért rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek: megdöbbentően puha a tapintásuk, könnyűek, kiemelkedő a légáteresztő képességük, illetve közel kétszer több nedvesség leadására alkalmasak, mint a pamutból gyártott darabok. Röviden, tömören: a bambusz takarók tökéletes választásnak számítanak a melegebb időben.

Milyen funkciói lehetnek a bambusz takarónak?

Vékony nyári takaró: Ha egy bambusz takarót választasz, akkor máris sokat teszel azért, hogy a meleg nyári éjszakákon a babád ne zavarja meg a forróság és nyugodtan, az igazak álmát aludhassa. De emellett számos más funkciója is akad az aden + anais termékeinek.

1) Pólya: A pólyázás előnyeit már tudományosan is bizonyították: az anyaméh kellemes melegét és biztonságát semmi sem tudja helyettesíteni – a pólyázás viszont nagyon hasonló érzést idéz elő azáltal, hogy szorosan körülöleli a pici babákat és egyenletes hőmérsékletet biztosít számukra. Ez az állapot megnyugtatja az újszülöttet ebben a kinti, impulzusokkal teli világban és pólyában még az alvás is könnyebb, zavartalanabb lesz. A pólyázás pozitív hatásairól itt olvashatsz bővebbenPróbáld ki Te is ezt a világszerte elterjedt és hatékony módszert, bugyoláld be kisbabádat egy „bambuszburritóba”.

2) Fényvédő lepel: Nyáron nemcsak a hőség, hanem az UV-sugárzás miatt is elővigyázatosnak kell lennünk a szabadban. Egy vékony bambusz takaró megvédi a babákat, ha szelesebbre fordulna az időjárás. Szélcsendben pedig a babakocsira terítheted, így a napsugarak káros hatásától véded meg a picit. Amennyiben éppen egy szundira készülődik a pici, akkor arra is alkalmas a takaró, hogy egy kicsit besötétítsd a kuckóját, de közben a vékony anyag nem akadályozza a friss levegő beáramlását.

3) Törölköző: Ahogy korábban már említettük, a bambusz takaró extrém nedvszívó képességgel rendelkezik, így a fürdés után vagy egy vízparti nyaraláson is hasznát veheted. 

aden + anais bambusz

Ezeknek az információknak a tudatában nem túlzás azt állítani, hogy a bambusz takarók a nyár alapkellékei. Nézz körül a babyberry webshopjában, ahol a minimalista mintával díszített takaróktól, a bájos virágmotívumokon keresztül az imádnivaló állatos grafikákig mindent megtalálsz! Ha pedig szeretnél vásárlás előtt meggyőződni az aden+anais bambusz takaróinak világhírű puhaságáról, gyere el a babyberry showroomba, ahol magad is megtapogathatod – garantáljuk, hogy imádni fogod!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog