Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Ecoegg Mosótojás

Az Ecoháztartás "ecoegg" termékeit szívből ajánljuk a babyberry termékek mosásához: egyrészt nem tartalmaznak vegyszereket, így az érzékeny bőrű babák számára is ideális, ráadásul újrahasznosított anyagokból készült, így 100%-ban környezetbarát.

Az ecoegg Mosótojás egy megújult formája a mosásnak, amivel csökkenteni tudjuk a Földünket szennyező vegyszerek mennyiségét. Mivel mi is fontosnak tartjuk a tudatos választást, ezért úgy döntöttünk, összefogunk az Ecoháztartás webshoppal és ennek köszönhetően a babyberry vásárlói 10% kedvezménnyel juthatnak hozzá az ecoegg termékekhez. Használjátok a Babyberry10 kuponkódot és 10%-kal olcsóbban vásárolhatjátok meg az ‚‚Ecoegg Háztartás’’ kategória oldalon megtalálható összes terméket: https://ecohaztartas.hu/mosas (A kedvezmény az akciós termékekre nem vonatkozik.) 

A termékről

A Mosótojás sok kis golyócskát tartalmaz, ez adja a termék tisztító erejének a titkát. Ha egy kicsit közelebbről megnézzük, láthatjuk, hogy két típusú golyócska rejlik a belsejében: a turmalin kerámia golyócskák (sötét színű) segítik a szennyeződést kioldani a szövetek közül. Ezek az ásványi golyócskák természetes módon ionizálják az oxigén molekulákat a vízben, mélyen behatolva az anyagba, feloldva a szennyeződést anélkül, hogy kifakítaná a ruha színét vagy roncsolná az anyagot. Az ionizált oxigén molekulák a víz pH értékét is növelik, aminek természetes puhító hatása van, ezért nincs szükség öblítő használatára.

A Mosótojás nem tartalmaz olyan durva vegyszereket, mint például a kőolaj származékok, az optimalizáló adalékanyagok, fehérítő vagy ammónia. A fehér golyócskák összetevői – többek között – a kókuszdió származékok, a mosószóda, a mészkő és szódabikarbóna. A illatmentes mosótojás semmilyen illatanyagot nem tartalmaz, az illatosított termékekben pedig csak természetes alapanyagok találhatók meg. A tavaszi illatú mosótojás elkészítéséhez boróka, rózsaszirom, áfonya és málna illóolajokat használtak, a pamut illatú termék összetevői között pedig pacsuli olajírisz, vanília és pézsma illlóolajok találhatók.

Mint látható, a termék semmilyen mesterséges vagy vegyszert sem tartalmaz, ezért bátran használható az érzékenyebb bőrtípusú babák ruháinak mosásához is. A Mosótojás kifejlesztésekor az ecoegg vállalat együttműködött az Allergia UK és az Angol Nemzeti Ekcéma Szövetséggel – az eredmény egy olyan termék lett, mely 100%-ban hipoallergén és nagy biztonsággal használható még a legérzékenyebb bőrűek számára is.

Így használd az ecoegg Mosótojást!

Tedd a mosni kívánt ruhákat a mosógép dobjába, majd helyezd az ecoegg Mosótojást a ruhák tetejére. Indítsd el a kívánt mosási programot a ruhák címkéjének megfelelően. (Javasolt a mosógépet először az ecoegg (detox) fertőtlenítő tablettával 90°C fokon átmosni). A termék nagyszerűen használható 60°C fokos mosásig, beleértve a hideg vizes mosást is. Az ecoegg Mosótojásban lévő természetes ásványi golyócskák használata nem javasolt 60°C fok felett. 

Az ecoegg Mosótojás természetes módon puhítja a ruhákat, ezért a mosáshoz öblítőszer nem szükséges, de használható. Az öblítőszer használata nem befolyásolja a termék hatékonyságát. Ha nem szeretnél öblítőt használni, akkor próbáld ki a különböző esszenciális olajokat, vagy ha van szárítógéped, akkor az ecoegg Szárítótojást ajánljuk. Vízlágyító szerekre sem lesz szükséged, ami szintén igen fontos az érzékeny bőrűek számára.

A Mosótojás biztonsággal használható minden típusú mosógépben. Rugalmas, de mégis tartós anyagból készült, ami gyengéd a mosógéphez. A termék a mosás teljes ideje alatt a mosógépben maradhat, de ha a mosógép szárítógép is egyben, akkor a szárítás idejére ki kell venni. Ha benne hagyod a gépben a szárítás idejére, akkor az lerövidíti a golyócskák élettartamát. A mosás befejeztével vedd ki a terméket a mosógépből, hogy ki tudjon száradni. Ha több mosást csinálsz egymás után, akkor nem kell kiszárítanod az ecoegg Mosótojást a mosások között, de amikor befejezted a napi mosást, akkor érdemes kivenni a gépből.

Folttisztítás a Mosótojással

Az ecoegg Mosótojás jól elbánik a mindennapi szennyeződésekkel ugyanúgy, mint a hagyományos mosószerek, de időnként szükséges plusz folttisztító használata a makacsabb szennyeződésekkel szemben. Használhatsz folttisztítót előkezelésre vagy olyat, melyet a ruhához adva, mosás közben fejti ki hatását. Ez nem fogja az ecoegg Mosótojás hatékonyságát rontani. Mi javasoljuk az ecoegg folttisztítót, mely hipoallergén és nem tartalmaz durva vegyszereket.

A golyócskák utántöltése

A mosótojás elég egyszer megvenned, hiszen a jövőben csak a benne található golyócskák utántöltéséről kell gondoskodnod. Az utántöltő többféle kiszerelésben kapható, hogy a mosásod még gazdaságosabb lehessen!

Az utántöltés azért szükséges, mert a fehér golyócskák mérete a használat következtében folyamatosan csökken. Ennek a mértékét, gyorsaságát a mosás hossza, a hőfok és a mosógép telítettsége befolyásolja. Úgy tudod eldönteni, hogy mikor kell utántöltened a tojást, hogy fejre állítod a Mosótojást és amikor elkezded látni a golyócskák tetejét a második nyílás felső határánál, akkor érdemes feltölteni a terméket.

Ha megtetszett a termék, látogass el az ecohaztartas.hu weboldalára és ne felejtsd el használni a Babyberry10 kuponkódot, hogy érvényesítsd a babyberry vásárlóinak szóló 10% kedvezményt! 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog