Termékek Menü

Újszülött ajándék, aminek a szülők is örülni fognak

Nagy öröm, amikor újszülött érkezik a tágabb családba. Aztán jön a gond, milyen ajándékot vigyünk látogatóba? Senki nem szeret üres kézzel beállítani babalátogatóba. Kézenfekvő újszülött ajándéknak tűnik a babaruha és a plüssállat, de valószínű, hogy mindenki másnak is ez jut eszébe. Mutatunk néhány egyedi ajándékot újszülötteknek, aminek a szülők is garantáltan örülni fognak.

Baba ajándék saját kezűleg

A legmeghatóbb baba ajándékok saját kezűleg készülnek. Lehet ez egy kötött babatakaró – ilyenkor ügyelj a babatakaró méretére - , vagy egy alvós állatka is. De ha nem vagy járatos a kézimunkában, akkor is tudsz egyedi baba ajándékot készíteni. 

Kézzel írott levél az újszülöttnekManapság már ritkán írunk kézzel, papírra. Ezért az írott üzenetek értéke megnőtt, ráadásul időt állóak is. Egy szép képeslapot, egy levelet könnyen el tud rakni az anyuka a babanaplóba, vagy abba a dobozba, amiben a kisbaba első emlékeit őrzi.

Írhatsz egy levelet arról, hogy hogyan telt a várakozás, amíg a baba megszületett. Milyen érzésekkel, vágyakkal vártad, milyen családi események történtek a baba születésének idejében. Ez garantáltan könnyeket csal majd a friss anyuka szemébe.

Írhatsz egy levelet az újszülöttnek is, későbbi felbontásra. Ez lehet egy levél a 18. születésnapjára, viaszpecséttel lezárva. Ebben ott van a titok, ami mindenki számára izgalmas. Ráadásul bármi is történik veled, bármerre is jár majd a gyermek 18 éves korában, ezzel a levéllel biztosan ott leszel vele életének egyik legfontosabb fordulópontján.

Érdekes ajándék lehet a baba születési helye és pontos születési időpontja alapján készített személyre szabott horoszkóp is. Vannak, akik szeretik előre elolvasni, hogy tudják, mire számítsanak. De az igazán izgalmas az, hogy ha ezt a horoszkópot csak később bontják ki, és utólag vetik össze a valós történéseket az előrejelzéssel.

 

Babaszoba dekoráció ajándékba

Mivel az újszülött kisbabák még nem igen játszanak semmivel, nehéz számukra játékot választani. Az viszont, hogy milyen környezetben élnek, nagyban befolyásolja a fejlődésüket. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az igényes környezetben felnövő gyerekek vizuális kultúrája fejlettebb lesz. Ráadásul az újszülöttek fejlődésének első legfontosabb stimulálói a vizuális ingerek. Ezért bár nem megszokott, de kézenfekvő ajándék valamilyen dekorációs elem a babaszobába.

Ha közeli családtagról van szó, akiket jól ismersz, és a várandósság idején is sokszor találkoztatok, biztosan ismered a szülők ízlését. Ha a babaszobát is láttad már az újszülött beköltözése előtt, nyert ügyed van. Ismered a színeket, a babaszoba hangulatát, így könnyedén tudsz valamilyen dekorációs kiegészítőt választani.

Az éjjeli fényként is használható gömblámpa füzér kellemes, szolíd fénnyel világítja meg a babaszobát. Elég fényt ad az éjszakai szoptatáshoz, pelenkázáshoz, de nem veri ki az álmot a baba szeméből. Többféle fiús és lányos színvariációban is elérhetők a gömblámpák, de egyedi szín összeállítású gömblámpa füzért is rendelhetsz.

Kedves ajándékok a dekor betűk a babaszobába. Ha gyorsan kell az ajándékot beszerezni, választhatsz az előre gyártott LAGOM feliratok közül (hello, welcome, jó éjt). Ha picit több időd van, válassz egyedi feliratot. A LAGOM feliratok pamut fonal horgolással bevont drótból készülnek, ezért bármilyen szöveget el lehet készíteni belőlük.

Ha tuti biztosra akarsz menni, ajándékutalványt is választhatsz. Azért ilyenkor sem árt, ha valami apróság mellé csomagolod oda. Ez lehet egy doboz szoptatós tea – ebből hihetetlen mennyiség el tud fogyni egy újszülött mellett -, de lehet egy maradandó ajándék is, mint pl. egy vidám csillagpárna.

Kövess minket a facebookon!
Ajándékutalvány
Babaszoba hírek
Folytatódik gyerekszoba inspirációs rovatunk: ezúttal egy olyan babaszobát álmodtunk meg, ami fekete-fehér kontrasztjaival már az újszülöttek figyelmét is biztosan megfogja, a kiegészítő napsárga színnek köszönhetően mégis vidám hangulatot áraszt.
Az internet tele van DIY videókkal arról, hogy készíts gömblámpát házilag. A dolog alapvetően egyszerű, kell hozzá egy csomó hímzőfonal, jó pár lufi, és egy adag tapétaragasztó. Na meg persze jó sok türelem, amíg a fonalakat feltekergeted. Nekünk mégis van egy jó érvünk arra, hogy miért ne készíts gömblámpát házilag. Meg fogsz rajta lepődni, hogy mi az.
Egy csomó írott és íratlan szabályt kell betartani, amikor új jövevény érkezik a tágabb családba, vagy baráti körbe. Még ha volt is babaváró parti, ott sem az volt a legfontosabb téma, hogy mik a babalátogatás szabályai. Most végre itt a pihe-puha újszülött, és tűkön ülve várod, hogy megcsodálhasd! De mikor, hogyan, mennyi ideig tedd tiszteleted a friss szülőknél? Mit illik, és mit nem? Összeszedtük a legfontosabbakat.