Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Így használd a JUSTa falmatrica sablonokat

Ha szabályos mintában szeretnéd felhelyezni a falmatricákat, akkor a JUSTa csomagjaiban található sablon gyerekjátékká teszi a feladatod.

Egy gyerekszoba hangulatát remekül meg lehet alapozni a gyönyörű falfelületekkel. A tapétázás és a festés mellett a falmatricák is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egyszerűen frissítheted fel velük a gyerekszoba légkörét anélkül, hogy egy nagyobb, költséges átalakításba kezdenél. A matricák önmagukban és a másik két faldíszítési technikával is jól mutatnak, de valójában rengeteg módja van a felhasználásuknak. A bútorok felületén is népszerűek, valamint kreatív alakzatokban is felkerülhetnek a gyerekszobába, a nappaliba vagy az előszobába. De a tapéták helyettesítésére is kiválók, hiszen szabályos, ismétlődő mintát követve is beboríthatsz velük egy vagy akár több kisebb-nagyobb felületet. A JUSTa termékeivel ráadásul időt is spórolhatsz: nem kell pontos méricskéléssel pazarolnod az időd vagy a ragasztás előtt gondosan bejelölnöd az aprócska alakzatok helyét: Juca és Roli a falmatrica csomagokba egy sablont is elhelyezett, aminek segítségével pikk-pakk elkészítheted a tökéletes mintát!

Mielőtt belekezdenél a dekorálásba, ellenőrizd, hogy minden eszköz rendelkezésedre áll-e. Ezekre lesz szükséged: olló, mérőszalag, ceruza és festőszalag (maszkoló szalag).

Így fogj neki a munkának!

Először vágd ki a barna szaggatott vonallal jelölt formákat a lapból és ezzel meg is kaptad a sablont! Ezután tisztítsd meg a használni kívánt felületet, majd töröld szárazra és jöhet is az alábbi 4 egyszerű lépés.

  1. Mérd fel a leendő minta alját minimum két helyen a falra, majd kösd össze festőszalaggal! Ez lesz a segédvonal, ami segít, hogy a végeredmény még véletlenül se legyen ferde.
  2. A segédvonalhoz igazítva ragaszd fel a bal alsó matricát!
  3. A sablont illeszd a matricához és a segédvonalhoz, majd az ellenkező sarokba ragaszd fel a következő matricát! Ezután a sablont a vonal mentén tolva haladj egészen a mintát lezáró jobb alsó darabig!
  4. A sablont mindig igazíts a matricákhoz, haladj soronként és tartsd az egyenest!

A következő videóban Juca azt is megmutatja, hogyan néz ki ez a gyakorlatban.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog