Webáruházunkban cookie-kat (sütiket) használunk a még jobb felhasználói élmény érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkban elolvashatod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Köszönjük!
Menü

Baldachin, a gyerekszoba ékköve

A baldachin nemcsak látványos dekorációja lehet a gyerekszobának, hanem varázsa a játék és a kuckózás élményét is emlékezetesebbé teszi.

A Pinteresten és az Instagramon számos olyan baba- és gyerekszoba inspirációra bukkanhatunk, amelynek látványától egyszerűen eláll a lélegzetünk. De észrevetted már, hogy a legkülönbözőbb stílusú #kidsroomgoals posztokban egy dolog szinte mindig közös? Nagyon gyakran egy csodaszép baldachin is helyet kap a szobában.

A baldachin története

Ha a baldachinra gondolunk, valószínűleg a legtöbbünknek a francia barokk és rokokó korszak pompás hálószobái jutnak az eszünkbe. Azonban a baldachinos ágy hagyománya ennél sokkal korábbi időszakból származik – Kínában már a negyedik században használtak "ágyfüggőket". Azonban – a franciákkal ellentétben – a kínai kultúrában nem a luxus, a fényűzés jelképei, hanem praktikus kiegészítők voltak. Ugyanis a baldachinnal teremtettek meghitt, bensőséges hangulatot a szobában. A baldachinos ágyak Európában az 1870-es években mentek ki a divatból, ekkor kezdték el régimódinak, elavultnak titulálni őket.

Azonban ez nem tartott sokáig. Az 1890-es évek végén az ágyfüggönyök hihetetlen gyorsasággal váltak népszerűvé, de a nehéz textil helyett könnyű, áttört anyagból vagy csipkéből készítették őket. Ezek – a könnyed, légies textilből varrt darabok – azóta is a hálószoba, sőt a gyerekszoba trendek visszatérő elemei. Az utóbbi években ismét megnőtt az érdeklődés irántuk, hiszen számos színben, illetve anyagban elérhetők – ennek köszönhetően pedig kiválaszthatjuk, hogy elegáns vagy bohém hangulatot szeretnénk a szobába csempészni a segítségükkel. De az biztos, hogy bármelyikre is szavazunk, hihetetlen változásra számíthatunk az összképben!

baldachin

Baldachin a gyerekszobában

Amíg a hálószobában inkább csak dekoratív jelleggel találjuk meg a baldachint, addig a gyerekszobában – amellett, hogy itt is nagyon mutatós – igazán praktikus kiegészítő lehet. Ha az ágy felett helyezed el, akkor az éjszakai alvás során teremt meghitt közeget a babák számára. De amikor a rácsos ágyat felváltja a nagyfiús/nagylányos ágy, akkor sem válik feleslegessé a baldachin. Hiszen az ilyen típusú ágy felett is remekül mutat, de tökéletes arra is, hogy egy játszó- vagy alvósarkot – később akár olvasósarkot – alakíts ki a szobában. Ehhez csak egy szőnyegre, illetve néhány párnára lesz szükséged. Hidd el, a gyerek kedvenc pontjává válik majd, ahol mindig biztonságban érzik magukat miközben megpihennek vagy jól szórakoznak.

Termékek a babyberry kínálatában

A babyberry kínálatában többféle színű és anyagú óriás baldachin közül választhatod ki azt, amelyik a legközelebb áll a szívedhez. Saját tervezésű baldachinjainkat a Magic kollekcióban mutattuk be, és azóta is nagyon büszkék vagyunk erre a termékre. Úgy terveztük őket, hogy a könnyű, fényáteresztő anyagból készült, gyönyörű pasztell színekben kapható baldachinok a gyerekek számára egy igazán különleges kuckót hozzanak létre. A bájos rózsaszín, az elegáns fehér és a vagány szürke baldachin már rengeteg gyerekszobába csempészett varázslatos atmoszférát.

Fontosabb információk a babyberry baldachinjairól:
Baldachinjaink az elérhető legkönnyebb esésű, 100% organikus pamutból készülnek, és nem spóroljuk ki belőle az anyagot: egy baldachin közel 10 méter textilből készül! A baldachinjaink légiesek, puhák és tartósak, hogy sokáig lehessenek az önfeledt játék és pihenés helyszínei.

Mérete:

  • palást: 200 cm hosszú
  • kupola: 35 cm magas
  • szalag (rögzítéshez): 50 cm
  • átmérő: 50 cm

Anyaga: 100% organikus pamut + fém karika
Mosás: 30 fokon mosógépben mosható. A kupola aljában lévő kis szalagokat egyszerűen bontsd ki, vedd ki a fém karikát, majd mehet is a mosógépbe. Mosás után érdemes kivasalni, majd a karikát helyezd vissza a kupola aljában kialakított karika tartó részbe, kösd vissza a kis szalagokat és már használhatjátok is!

babybeery baldachinok

Amennyiben inkább bohém hangulatot szeretnél teremteni a kicsik birodalmában, akkor a svéd JaBaDaBaDo márka termékeit ajánljuk a figyelmedbe. Hiszen a petrol, a mustár, a mályva vagy a zsálya színű baldachin remekül passzol a bohókás, illetve a természetközeli, natúr stílusú gyerekszoba stílusokhoz.

Fontosabb információk a JaBaDaBaDo baldachinjairól:
Mérete: 
230 cm hosszú, átmérője 55 cm
Anyaga: 80% poliészter, 20% pamut + műanyag karika
Mosás:
 30 fokon kézzel mosható

Tartalomhoz tartozó címkék: blog